Școala „Aldo Moro” este o școală italiană care cuprinde grădinițășcoală primară și secundară de gradul I, deschisă în anul 1975 din voința și dorința unor familii italiene aproapiate mediului Ambasadei și Consulatului italian. Ulterior, proiectul a fost continuat pentru a satisface exigențele educaționale ale italienilor care trăiesc în România.

Datorită unui interes mereu în creștere și din partea famililor române, școala s-a dezvoltat din ce in ce mai mult oferind o formare multiculturală și bilingvă, lucru care a îmbogățit activitatea didactică și a integrat mai bine școala în mediul românesc. În ultimii ani școala este frecventată de elevi preponderent italo-români.

La început se numea doar Școala Italiană, dar in septembrie 1978, a obținut titlu de școală acreditată, a luat numele de Aldo Moro, în onoare omului politic ucis.

Pâna în 1990 școala a fost găzduită de către biserica Italiană, pe când de la 1990 se găsește într-o clădire istorică proprietatea Statului Român (RAPPS), închiriat, pe Str. Vasile Lascăr nr.52. În 1987 a obținut recunoaștere legală cu D.I. 3158/19.03.1987 și în 2007 confirmarea acreditării școlii cu D.M. 267/5963 de la 19.11.2007.

Şcoala promovează limba şi cultura italiană in România. Este o asociaţie non profit şi este deschisă tuturor.  

 

Materii și limbi de predare

Predare se petrece în limba italiană, dar începând cu anul scolastic 1997/1998 a fost introdusă și învățarea limbii române și utilizarea acesteia și drept mijloc pentru comunicare (limba română, istoria și geografia română).

De asemenea, școala include și învățarea limbii engleze. Curricula este propusă de către școala italiană. Corpul profesoral este constituit de către personal italian și român care funcționează sub coordonarea unui director-președinte.

Programarea activității didactice este elaborată în baza potențialului fiecărui copil gândit individual. În special, elevi care se află în situații defavorabile, chiar și din motive de ordin social sau psihologic, găsesc un mediu scolastic și de primire umană care favorizează creșterea și expresivitatea lor, prin intermediul unor traiectorii educative sensibile la problematica acestora.