Anca Comaneci – Educatoare Grupa Fiori
Salve, oameni frumoși!
Cine și ce vreau să devin?!
Toate drumurile erau deschise !

Mă numesc Anca Sanda Comănici  și, inițial, am ales ingineria; am frecventat și absolvit în 1988 Institutul de Construcții Bucuresti- specializarea: Instalații pentru construcții, practicând în cadrul ISPE (Institutul de Studii și Proiectări Energetice).

Soarta a decis sa ma casătoresc în Italia și să devin mamă în 1997, moment care a schimbat radical, în bine, viața mea!

Din anul 2000, când a început grădinița fata mea, am inceput să fac voluntariat, petrecând mult timp cu copiii; între 2000-2003 la grădiniță; 2003-2008 la școala primară; și până în 2016 din nou la grădiniță, tot acest timp în Italia.

În 2016 am urmat cursul de pedagogia și psihologia copilului-Waldorf, în București. În noiembrie 2017 m-am alăturat colectivului Școlii Italiene Aldo Moro- secția grădiniță. Să lucrezi cu cei mici este, în egală măsură, o provocare de zi cu zi, o sursa de energie, cât și o responsabilitate uriașă; fapt care mă umple de satisfacție, pentru că pot participa la formarea viitorilor adulți, le pot transmite principii și valori importante.

Sunt blândă, empatică, serioasă și responsabilă și mă adaptez oricărei situații. Am o fire veselă și o atitudine pozitivă, dar și fermitate în luarea deciziilor și păstrarea dișciplinei. Amabilă, prietenoasă, atentă, răbdatoare și capabilă să-mi las toate problemele personale în afara ușii grădiniței.  Încerc să transform orice activitate în plăcere, cu multă creativitate, precum cel mai bun actor în fața publicului.

Îmi place să colaborez cu ceilalți colegi pentru a crea un cadru propice dezvoltării celor mici, din toate punctele de vedere.

Fiecare copil este unic, dar un numitor comun, tuturor copiilor, este nevoia de iubire; dragostea, înțelegerea și respectul vor duce la un succes.
Să lucrezi cu copiii este o provocare, un mod de viață, nu numai o profesie; este imaginea pe care am ales-o pentru mine.

Cu cât lucrez mai mult cu copiii, cu atât mai mult sunt convinsă de decizia mea.
Vreau sa cred ca punând o mică parte din sufletul meu în fiecare copil, fac lumea mai bună !
Marele Brâncuși spunea: "Când am încetat să mai fim copii, înseamnă că am murit demult !"