Scurt istoric al  Scolii Italiene

“Aldo Moro” din Bucarest


Scoala “Aldo Moro” este o scoala italiana din care fac parte gradinita, scoala primara si scoala gimnaziala. A luat nastere in 1975 din dorinta unor familii italiene din Ambasada si Consulat, apoi a continuat pentru a satisface exigentele educative ale tuturor italienilor din Bucuresti.

Datorita interesului crescut si din partea familiilor de romani, scoala a crescut in permanenta, oferind o educatie multiculturala si favorizand bilingvismul. Aceasta a dus la o activitate didactica deosebita si la integrarea perfecta in ambientul cultural roman.

In ultimii ani, scoala este frecventata in majoritate de elevi italo-romani.

La inceput, scoala se chema simplu- Scoala Italiana, dar din septembrie 1978, din momentul in care a obtinut acreditarea, a luat numele de “Aldo Moro”, in onoarea omului politic ucis in acel an.

Pana in 1990, scoala a avut ca sediu Biserica Italiana, din acel an si pana in 2018 avand sediul in strada Vasile Lascar 52. Din 19887 a obtinut recunoasterea legala  D.I. 3158/19.03.1987, iar in 2007 acreditarea D.M. 267/5963 del 19.11. 2007.

Scoala isi doreste sa fie o fereastra pentru raspandirea limbii si culturii italiene in Romania si este deschisa tuturor.

 

Materii si limbi de predare

Predarea se face in limba italiana, dar incepand cu anul scolar 1997/1998, a fost introdus studiul limbii romane  si al istoriei/geografiei Romaniei.

De asemenea, scoala pune un accent deosebit pe studiul limbii engleze.

Programa urmarita este cea stabilita de Ministerul Invatamantului din Italia. Corpul profesoral este format din profesori italieni, romani si de alte nationalitati, coordonati de un director.

Stabilirea programelor didactice se face in functie de potentialul fiecarui elev. In mod deosebit, elevii cu diverse tipuri de dizabilitati gasesc in scoala noastra un loc primitor, care ii ajuta sa creasca si sa se exprime, programa adaptandu-se nevoilor lor.