Scoala elementară

Scoala Primara Aldo moro este un loc primitor si pozitiv, care se adreseaza cresterii umane, culturale si sociale a fiecarui copil care ii calca pragul. Impreuna cu educatia din familie, scoala contribuie la formarea culturala si emotionala a elevilor.
In scoala noastra noastra este recunoscula valoarea familiei, primul si cel mai important loc al vietii unui copil. Scoala este un instrument in slujba familiei si copilului pentru a completa aceasta educatie.

Colaborarea din profesori si raportarea permanenta la potentialul si nevoile fiecarui elev sunt cheia activitatilor si succeselor din aceasta scoala.
La aceasta varsta, itinerariul ditactic se indreapta spre doua arii disciplinare fundamentale- lingvistica si logico-matematica, oferind instrumentele de baza pentru descoperirea acestora.

Scoala Primara urmeaza programa si regulile Ministerului Educatiei din Italia. Dupa directivele acestuia, sunt admisi in primul an de studiu copiii care implinesc 6 ani pana la 30 aprilie in anul succesiv.

Cursurile se desfasoara intre 8:15- 13.30 de luni pana vineri.

Scoala gimnaziala

Scoala Gimnaziala se inscrie in tabloul obisnuit al invatamantului obligatoriu de acest nivel. Activitatea scolii este in concordanta cu principiile Constitutiei Italiene, in special cu articolele 2, 3, 33, 34. In acest sens, in desfasurarea activitatii nu exista nicio discriminare de sex, ras, etnie, lima, opinii politice, stare de sanatate, nivel economic si are ca scop principal oferirea unor servicii educative pentru dezvoltarea armonioasa si completa a fiecarui elev.

Cursurile se tin de luni pana vineri, intre orele 8.15- 13.30. Programul cursurilor suplimentare si de after-school este intre 14.00 si 16.30.

Scopul esential al scolii gimnaziale este continuarea parcursului din scoala elementara si sustinerea copiilor in trecerea spre adolescenta, intr-un mod constient si responsabil.
Finalitatea pedagogica a Scolii Gimnaziale este aceea de a garanta formarea emotionala si intelectuala, de a valorica propriul potential, cunostintele din aria lingvistica si logico-matematica, de a favoriza integrarea in societate prin intermediul unor activitati scolare si extrascolare, de a orienta spre pregatirea profesionala viitoare.
Si Scoala Gimnaziala urmeaza programa Ministerului Educatiei din Italia.